One pot tortellini suppe
6. november 2024
Antal: 8 pers.
Ingredienser
- 2 squash, i små tern
- 2 løg, finthakket
- 6 fed hvidløg, pressede
- 100 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 200 g spinat
- 2 håndfulde frisk basilikum
- 1 tsk chiliflager, alt efter smag
- 16 dl grøntsagsbouillon
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 dl piskefløde
- 500 g frisk tortellini
- 150 g parmesan, eller anden hård ost, fintrevet
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 250 g frisk mozzarella
- 2 håndfulde frisk basilikum
- 8 skiver brød
Fremgangsmåde
Varm en gryde op med olie og rist squash i tern ved høj varme til de får stegeskorpe.
Skru ned for varmen og sauter løgene, til de bliver bløde.
Tilsæt hvidløg, soltørrede tomater, spinat, basilikum og chiliflager og rør det godt igennem.
Tilsæt derefter grøntsagsbouillon, hakkede tomater og piskefløde og varm retten op til kogepunktet.
Kom tortellini i gryden og lad det simre efter anvisning på emballagen.
Drys med parmesan – eller anden hård ost – og server den rygende varme tortellini suppe i skåle med mozzarella plukket i mindre stykker og et drys basilikumblade.
Opskrift: Valdemarsro opskrifter
Fiskefad med porrer,
21. 10. 24 med Den grønne Ungdomsbevægelse
Hentet fra Valdemarsros opskrifter
Antal 8 pers.
Ingredienser
6 porre, skåret i tynde skiver
1 spidskål, fintstrimlet
400 g squash, groftrevet
2 dl piskefløde
2 dl grøntsagsbouillon
1 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
2 spsk smør, til fadet
salt
sort peber, friskkværnet
Torsk med sprød crunch
2 håndfulde bredbladet persille
150 g rasp
1 øko citron, fintrevet skal herfra
1200 g torskefilet
salt
sort peber, friskkværnet
80 g smør
Til servering
2 håndfulde bredbladet persille, finthakket til drys
1400 g babykartofler, kogt møre
Fremgangsmåde
Kom porrer, spidskål og squash i et smurt ovnfast fad og vend det sammen med piskefløde, grøntsagsbouillon, citronskal, salt og peber.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 10 minutter.
Torsk med sprød crunch
Kom bredbladet persille, rasp, citronskal, salt og peber i en minihakker og kør til persillen er helt fintdelt.
Skær torsken i pæne portioner og sæt torsken på de bagte grøntsager i det ovnfaste fad og fordel den sprøde crunch over torskestykkerne. Kom en klat smør på hvert stykke fisk.
Bag i yderligere 15 minutter eller til torsken er perfekt bagt.
Server med små friskkogte kartofler og bredbladet persille.
Her kan du finde opskrifter på nogle af de dejlige retter, der er blevet serveret på arrangementerne i Byens Fællesskab.
Ovnbagt sej med gulerødder i spidskommen og mynteyoghurt
4 personer. Hjerteforeningen
- 4 store gulerødder
- 1 dl vand
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 fed hvidløg
- salt
- 1 fennikel
- 500 g mørk- eller lyssejfilet
- 1 tsk. karry
- salt
- 1 limefrugt
- Mynteyoghurt
- 1 håndfuld mynteblade
- 3 dl letmælksyoghurt
- salt og peber
- Tilbehør:
- 4 dl. fuldkornscouscous, 300 g
Tilberedning
-Gulerødder med spidskommen
Flæk gulerødderne og skær dem i 1⁄2 cm tykke skiver på skrå. Kog gulerødderne op med vand og olie. Kog dem uden låg til al vandet er kogt væk, tilsæt spidskommen og presset hvidløg og steg gulerødderne under omrøring i 1 minut. Smag til med salt.
-Ovnbagt sej
Skær fenniklen i papirtynde skiver, bred dem ud i bunden af et ovnfast fad og dryp med 1⁄2 dl vand. Skær sejfileten i 4 stykker og drys dem med karry. Læg fisken oven på fenniklen og krydr fisk og fennikel med salt. Læg en skive lime på hvert stykke fisk og stil fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 12 minutter.
-Mynteyoghurt
Hak myntebladene groft. Rør yoghurten med mynte og smag til med salt og peber.
-Kog couscoussen som angivet på emballagen og servér den til den ovnbagte sej og gulerødderne med mynteyoghurten.
TIP
I stedet for sej kan du bruge alle andre fisk i torskefamilien, fx kuller, kulmule, torsk, brosme, lange og hvilling samt laks eller ørred.