Afslutning af forårssæson 2024

Ok, det var en skøn mild aften, med god mad fra Submarine. Bowl med salat, kylling eller falafel. Vi blev mætte og nød hinandens selskab i Farvergården. Med lidt sødt til kaffe og te. 

Optrædende fra musicalen Atlantis i Nordfynsspillene på Geværfabrikken i Otterup gav os en fantastisk oplevelse. Sangere med flotte stemmer, der med styrke, indlevelse og dramatisk fremførelse fik mange af os til at få lyst til at opleve hele musicalen.

Der blev givet 5 billetter fra Byens Fællesskab til vores medlemmer ved lodtrækning. Det var ‘betalingen’ til Nordfynsspillene og en flot gave til 5 medlemmer af Byens Fællesskab

Man kan se mere og måske købe billet her 

Efter nogle dejlige sommersange fra Højskolesangbogen fik vi efterårets program udleveret. Det kan også findes på hjemmesiden for Byens Faellesskab

Der blev oplyst, at man kun skal betale årskontingent en gang om året, selvom der ligger et link i NemTilmeld 

Alle ønskes en rigtig god sommer og på gensyn til september.

En stor tak til Kulturmaskinen for godt samarbejde i forår 2024

Maj-Britt

Juni Nyhedsbrev

Byens Fællesskab, Nyhedsbrev, juni 2024

Efter afslutningen af forårets program med flot optræden og fællessang i gården er der godt nyt til medlemmerne af Byens Fællesskab: vi mødes igen efter sommerpausen. Her er det nye program for efteråret.

Connie skriver om afslutning af sæson forår 2024 og det nye program for efteråret i Juni Nyhedsbrev. Læs hendes nyhedsbrev her
Og hold dig opdateret på hjemmesiden fremover. Jo mere du bruger den des bedre blir den.

/Jørgen

Maj-juni nyhedsbrev

Byens Fællesskab er ikke ved at gå til bunds og forsvinde i det store hav, som Atlantis gjorde. Atlantis blev straffet for sit overmod af guden Zeus, men er der nogen tegn på overmod i BF? Er det ikke bare almindeligt og jævnt godt mod og flot arbejde?

Sæsonafslutningen byder på spisning, Højskolefællessang og snigpremiere på musicalen Atlantis i Nordfynsspillenes udgave.

Endnu en sæson er gået godt. Du kan læse formandens tanker og tilmelde dig til sidste fællesspisning og fællessang i forårssæson 2024.

Find hele nyhedsbrevet her

Vi får denne aften mad fra Submarine i Kongensgade.
Tilmelding til arrangement senest onsdag d. 5. juni via nedenstående link
https://byensfaellesskab.nemtilmeld.dk

/Jørgen

Livsglæde, mad og musiksorg

Der var en rigtig dejlig stemning mandag aften i Oluffa-cafeen, hvor Byens Fællesskab mødes til arrangementer 2 gange om måneden. Det duftede godt af maden i ovnen, og biskoppen, præsten og musikeren gjorde klar til at fortælle.

Klar til servering, gæstebordet begynder.

Duften var ikke kommet af sig selv, ligesom biskop, præst og musiker Kresten Drejergaard var inviteret til at komme.

Køkkenholdet nød selv den fantastiske duft i lokalet og virkede helt høje af deres oplevelse med at have frembragt et meget velsmagende måltid til 37 forventningsfulde deltagere i aftenens arrangement.

Snakken gik livligt i afrydningspausen, mens opvaskerne ventede på den meget langsomme opvaskemaskine. Vi bliver jo alle ældre og langsommere; også opvaskemaskiner.

Ingen vidste, hvad udgangspunktet for aftenens fortæller ville være? Mens han tænkte over det, sang vi et par håbefulde sange fra sangbogen.

‘Musiksorg’ var Kresten Drejergaards overskrift til en fortælling om et langt og glædeligt liv med musik. Der blev endda plads til at være både præst og biskop. Sorgen handlede om, at gigt nu havde standset den aktive musikudøvelse, men ikke glæden ved musikken.

Fortællingen tog udgangspunkt i små videoklip med Kresten Drejergaards egne udfoldelser og illustrationer af, hvad han har været inspireret af gennem tiderne.

En fin og afvekslende fortælling om et langt liv med musik og meget andet.

/Jørgen

Kresten Drejergaard fortæller

Næste arrangement i Byens Fællesskab d. 27. maj kl 18

Kresten Drejergaard, den tidligere biskop kommer og fortæller.

Kresten Drejergård er en eminent fortæller. Han er mere end en tidligere biskop, en jazzbassist, et vidende og nysgerrigt væsen! Vi får glæden af ham denne aften, og er spændt på, hvad han har i ærmet til os!

Køkkenet byder denne aften på spinattærte, spidskålssalat med gulerødder og urter og bagte asparges og tometer.

Tilmelding senest onsdag d. 22.maj via nedenstående link

https://byensfaellesskab.nemtilmeld.dk

Besøg hos bofællesskabet Snestrup Have

Der var dejlig mad i spændende omgivelser, da vi kom på besøg i Snestrup Have, hvor 2 medlemmer i Byens Fællesskab , Bente og Lisbeth, bor. Bente var klar med et godt oplæg om at bo i bofællesskab, og særligt om at bo i Snestrup Have. Hun har lovet, at vi må låne hendes præsentation, så den kan ligge her på hjemmesiden.

Efter spisning og oplæg i fælleshuset var der rundvisning i det store byggeri i det flotteste vejr en tidlig sommeraften i maj.

/Jørgen

“Selvfølgelig skal man reparere det, man har.”

“Tænke sig, at der stadig findes folk, som tilbyder deres hjælp helt gratis”! Sådan var der flere, der sagde, da to mænd fra Repair Café kom på besøg, og fortalte om deres projekt på havnen i Odense! (Servicemeddelelse: åbent sidste søndag i måneden, og ofte på Bronx!)

Alt fra elektronik, køkkenmaskiner, lamper, kaffemaskiner og meget mere, men…. de viser gerne, hvordan de gør, så vi selv kan lære det!

Der var mange spørgsmål, og interessen stor, nok også fordi de fleste af os er fra en generation, hvor man ikke bare smed væk, men stoppede strømper, lappede tøj osv osv. De fortalte om bevægelsen i Danmark og i verden! Den ene var fra Canada, hvor det er meget udbredt, og for vores lille klode helt og aldeles nødvendigt at tænke i genbrug, recycling og ikke smid væk!!

Spændende aften, og godt at lære af nye folk!

Connie

RepaircafeOdenses hjemmes

Anne-Maries sangaften

Kendte eller ukendte sange? Hvad kan vi bedst li’?

Anne-Marie havde planlagt et udvalg af nye og kendte sange til sangaftenen. Det gik rigtig godt med at synge. Især de kendte sange. Nogle af de nye krævede lidt mere koncentration. Heldigvis var der nogen, der havde sunget sangene før. Anne-Marie er vild med højskole, og har lært mange nye sange på de ophold, hun har været på.

Inden vi kastede os ud i sang, blev vi udsat for den dejligste 3-retters menu. Alle retter var italiensk inspirerede. Man kunne mærke, at der var ekstra frivillige folk på køkkenholdet, og at de havde hygget sig og arbejdet koncentreret og dedikeret med opgaven.

/Jørgen

– mød de venner, du ikke vidste, du havde