Nyhedsbrev februar 2024

Byens Fællesskab, nyhedsbrev februar 2024

”Gråvejr, hundekoldt! (Sne på alle tage!) Solen er gået på lave volt. Ved du, hvad får vi i februar? Længer’ og længere dage!” Jeg har en god veninde, som ofte citerer gamle sange, rim og remser, og hun kom med den sidste linje den anden dag. Jeg fandt så den gamle børnesang af Mogens Lorentzen (fra 1936!) frem, og der er faktisk meget håb i den, på sådan en kold og blæsende februardag! Hør bare vers 2: ”Under frossen hæk, spinkel som en nerve, spirer den sødeste vintergæk. Står den til straf i sin skammekrog? Nej, den er livets reserve!” Vi er flere, der har følt denne vinter meget lang, og de mindste forårstegn suger vi til os, såsom de små nyudsprungne vintergækker og erantis. 

Vi fik én på opleveren mandag d. 5. februar, da vi trodsede regn og blæst og tog til Snapindvej i Bolbro og mødte to inspirerende folk ved Odense Renovation, Morten Glasius og Lotte Knakkergaard. Som små druknede mus ankom vi og blev mødt med varme og spændende betragtninger. Vi havde mange spørgsmål til affaldssorteringen i Odense Kommune, og de var rigtig gode til at svare og forklare. Vi vil gerne møde dem igen, måske om et år, og vil tage det med i en kommende planlægning. Ligeledes er det ikke sidste gang vi besøger Bronx, det lille kultursted i Bolbro, med mange frivillige og mange brugere. Det var endnu engang inspirerende at se og høre om stedet. Det gjorde det ikke ringere, at de serverede dejlig mad OG dessert! Cindy fortalte om de nyeste tiltag, viste rundt for dem, der ikke havde været her før, og vi kommer helt sikkert igen!

Det næste arrangement, vi kan se frem til i foråret er en aften med Anne Gersdorff Korsgaard, som i en menneskealder har beskæftiget sig med forbindelsen mellem musik, sang og bevægelse og hvilken indflydelse disse ting har på vores hjerne og krop. Nogle af os har oplevet hende før, og det er ikke en kedelig aften, vi har i vente d. 19. februar. Hun er en inspirerende kvinde!

Så får vi d. 4. marts besøg af rådmand Brian Dybbro. Han er rådmand for ældre- og handicapforvaltningen, og vi fortsætter dermed vores tradition med at invitere en kommunalpolitiker fra byrådet til at komme og fortælle om sit område, og gerne lidt mer’!

Endelig er der vores generalforsamling d. 18. marts, men den vil I høre mere om i en særskilt mail.

Så slutter jeg lige af med ønsket om snarligt forår og de sidste linjer i sangen fra før, hvor der skrives om (til)trækfuglen: ” Hav det nu godt, til vi ses igen. Så må du bringe mig søndenfra solskin og dejlige dage”.

På bestyrelsens vegne Connie formand.byensfaellesskab@gmail.com

Kig ind på www.byensfaellesskab.dk

——————————————————————————————————————

Tilmelding til arrangement d. 19. februar senest onsdag d. 14. februar via NemTilmeld på nedenstående link

https://byensfaellesskab.nemtilmeld.dk

Køkkenet byder denne aften på kylling og kold kartoffelsalat + en grøn salat

En tanke om “Nyhedsbrev februar 2024”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– mød de venner, du ikke vidste, du havde